el piropo

Integrat per músics europeus i d’Amèrica del Sud, aquest conjunt il.lustra l’essència mateixa del tango que interpreta: una música que neix del mestissatge de pobles que es van entrecreuar, diuen, a dos ports, Buenos Aires i Montevideo.

Com el tango, “el piropo” neix a una ciutat “portenya”: Barcelona.

Aquí van venir a parar Almut Wellmann, ballarina de tango que va portar un bandoneó, alemany com ella, a Buenos Aires i el va omplir de tango; Berna Jones, violinista xilena continuadora d’una tradició familiar de destacats músics clàssics; Jaime del Blanco, músic català amb vocació de versatilitat; i, des de l’Argentina, Gaspar Müller, guitarrista, bandoneonista i arranjador de la formació; Leandro Avalle pianista clàssic internacional; i Emiliano Roca Gómez, contrabaixista, compositor i tècnic de so que ha passat gran part de la seva vida damunt les aigües.

el piropo” recorre els principals corrents de la història del gènere, des de la guardia vieja fins l’actualitat, amb un estil impecable. Ens presenta un tango creatiu, més viu i actual que mai, sense alterar la seva essència.

El tango és música, cant, ball… “el piropo” també.

Durant el 2015, edita el seu primer disc “Para lucirse”, actua el juny a Anglaterra en el Festival de Tango de Cheltenham (Town Hall) i al Summer Ball del Reading Tango Club, i l’octubre realitza una gira europea per Espanya, Àustria, Suïssa, Alemanya, França i Luxemburg.

Anuncios